fbpx
Válási mediáció

Válási mediáció

Amit emberi kapcsolat idézett elő egykor, azt emberi kapcsolat hozhatja helyre.” Luborsky

A válási mediáció minden válásnál ajánlott!

Ezen kívül sajnos a bírósági út marad, főleg, ha vitás kérdések vannak, az pedig mindig sokkal több idő, pénz és energia. Még ha jóban is maradtatok, érdemes egy külső vezetővel átbeszélni a pontokat és azokat írásba is foglalni, hogy ez egy olyan lefektetett keretet biztosítson a szétválásotoknak, és közös gyermek esetén a további együttműködéseteknek, amelyre mindketten támaszkodhattok és később visszautalhattok.

Amennyiben mindketten egyetértetek abban, hogy a mediáció hasznos lenne nektek, jöhettek rögtön közös alkalomra. Ez 2 órás, illetve, ha írásba foglalt megállapodást kértek a végén, akkor 3 órás. Ha nem születik megegyezés az alkalom végén, úgy újabb 2 (vagy 3) órás ülést kérhettek.

Ha csak az egyik fél látja ennek fontosságát, szívesen megkeresem telefonon a másik felet, közvetítve neki az első fél mediációra való igényét. Ez esetben – igény esetén – 1-1 órás külön konzultáció előzheti meg a közös alkalmat.

A mediáció minden esetben pártatlan és transzparens, itt valami más történik, mint ami egyébként szokott: alkalom nyílik az eltérő igények kifejezésére, meghallgatására és vita helyett a megoldásfókuszú rendezésére!

Mi a mediáció?

A mediáció (magyarul közvetítés) egy speciális konfliktusmegelőző, -kezelő módszer és folyamat, amelynek lényege, hogy a két vagy több fél vitájában, a konfliktusban állók beleegyezésével egy semleges, harmadik fél (mediátor) jár közben.

A mediátor segít tisztázni a konfliktus természetét és olyan megoldást találni, amely az érintettek számára kielégítő, sőt nem ritkán kifejezetten örömteli.*

Bejelentkezés

Vagy kérj időpontot itt:


    * https://hu.wikipedia.org/wiki/Mediáció

    Képek: El Kazovszkij, Aranyegyensúly és Steve Johnson, Unsplash.

    0
    KOSÁR / YOUR CART
    • No products in the cart.