fbpx
Segítő beszélgetés kamaszoknak

Segítő beszélgetés kamaszoknak

 

A kamaszkor az identitás megszerzéséről és a valakivé válásról szól, önmaga és a társak tükrében, valamint a kötődés utáni reménytelen vágyról, borderline epizódokkal.

Kulcsszavai az önmeghatározás, az őszinteség és a hűség, az értékrendszerek kétségtelen ellentmondásosságának ellenére is. Ez az időszak a nemi érésről, a nemek közti polarizálódásról, az intimitás és a szolidaritás, valamint az etikai érzék kifejlődéséről szól.

Az én kamaszkorom maga volt a rémálom. Kövérnek és csúnyának éreztem magam, miközben mások gyönyörűnek láttak. Reménytelenül próbáltam kötődni, és bár a szerelmem szintén csak engem akart, mégsem voltunk képesek közel kerülni egymáshoz. Évek óta depressziós voltam egy vagy több kisgyerekkori veszteség következtében. Emiatt már 6 évesen féltem a haláltól, annak tükrében nem láttam értelmet az életben, legalábbis kínzóan gyötört a kérdés, hogy de akkor mi értelme az egésznek? Fogalmam sem volt róla, hogy ki vagyok és mit akarok. 12 évesen inni kezdtem, későig eljártam, önveszélyes voltam, a lábamon csikkeket nyomtam el, a csuklómat vagdostam, a korábbi kiváló eredményeim után ekkor az iskolákból kiestem, terhes lettem, aztán drogoztam, egészen 19 éves koromig. Ekkor önerőből leálltam mindennel és visszatértem a tanuláshoz, de ez már egy másik történet.

A felnőtté válás időszaka tehát így telt, enyhén szólva döcögősen, és a mai napig van pótolni valóm — de mindeközben meglehetős kreativitásra és önállóságra tettem szert, és végül is, lettem valaki.

Azt gondolom, hogy még ha nem is ilyen extrém, de mindenképpen rettentő nehéz időszak a kamaszkor, mind a benne lévő fiatal, mind a környezete számára. Az ebben az időszakban felmerülő érzelmi, intellektuális, egzisztenciális és kapcsolati kérdésekben szeretnék segíteni.

Módszer

A gyerekekkel és kamaszokkal különösen törekszem arra, hogy ne kelljen hosszasan visszajárniuk. Sok-sok dramatikus eszközre lehet számítani, gyógyító kommunikáció mellett, és mindezt akár online is lehet, ha kevésbé van kedve eljönni.

Írások

A témában ITT. A kamaszkorról írt szakdolgozatom letölthető innen.

Visszajelzés

Szívesen beszélgetek veled, jó arc vagy. nem az a tipik, tudod… És igazából visszaigazolod azokat a dolgokat, amiket én is kitalálok, csak nem lépem meg. Szóval, biztos nagy segítség vagy az embereknek!

Jaaaj, annyira jó fej vagy, kurva jó volt beszélni. Azóta is visítok a humorodtól. Meg megnyugodtam. Kösziii.

Bejelentkezés

Vagy kérj időpontot itt:


    0
    KOSÁR / YOUR CART
    • No products in the cart.