fbpx
Segítő beszélgetés kamaszoknak

Segítő beszélgetés kamaszoknak

 

A kamaszkor az identitás megszerzéséről és a valakivé válásról szól, önmaga és a társak tükrében, valamint a kötődés utáni reménytelen vágyról, borderline epizódokkal.

Kulcsszavai az önmeghatározás, az őszinteség és a hűség, az értékrendszerek kétségtelen ellentmondásosságának ellenére is. Ez az időszak a nemi érésről, a nemek közti polarizálódásról, az intimitás és a szolidaritás, valamint az etikai érzék kifejlődéséről szól.

Az én kamaszkorom maga volt a rémálom. Kövérnek és csúnyának éreztem magam, miközben mások gyönyörűnek láttak. Reménytelenül próbáltam kötődni, és bár a szerelmem szintén csak engem akart, mégsem voltunk képesek közel kerülni egymáshoz. Évek óta depressziós voltam egy vagy több kisgyerekkori veszteség következtében. Emiatt már 6 évesen féltem a haláltól, annak tükrében nem láttam értelmet az életben, legalábbis kínzóan gyötört a kérdés, hogy de akkor mi értelme az egésznek? Fogalmam sem volt róla, hogy ki vagyok és mit akarok. 12 évesen inni kezdtem, későig eljártam, önveszélyes voltam, a lábamon csikkeket nyomtam el, a csuklómat vagdostam, a korábbi kiváló eredményeim után ekkor az iskolákból kiestem, terhes lettem, aztán drogoztam, egészen 19 éves koromig. Ekkor önerőből leálltam mindennel és visszatértem a tanuláshoz, de ez már egy másik történet.

A felnőtté válás időszaka tehát így telt, enyhén szólva döcögősen, és a mai napig van pótolni valóm — de mindeközben meglehetős kreativitásra és önállóságra tettem szert, és végül is, lettem valaki.

Azt gondolom, hogy még ha nem is ilyen extrém, de mindenképpen rettentő nehéz időszak a kamaszkor, mind a benne lévő fiatal, mind a környezete számára. Az ebben az időszakban felmerülő érzelmi, intellektuális, egzisztenciális és kapcsolati kérdésekben szeretnék segíteni.

Módszer

A gyerekekkel és kamaszokkal különösen törekszem arra, hogy ne kelljen hosszasan visszajárniuk. Sok-sok dramatikus eszközre lehet számítani, gyógyító kommunikáció mellett, és mindezt akár online is lehet, ha kevésbé van kedve eljönni.

A konzultációk menete

Az első három alkalom amolyan próba, amikor megbeszéljük, hogy miben vagy elakadva és közben kiderül, hogy vajon van-e köztünk “kémia”, illetve én meg jelzem, ha a kompetencia-határomon kívül esik a problémád (ez esetben igyekszem megfelelő szakembert ajánlani).
Ez a három alkalom is értékes önmagában, nagyon sokat lehet haladni ezalatt, ha pedig közös célmegfogalmazás után folytatjuk a munkát és további alkalmakra szerződünk, kérlek, hogy hetente vagy a megbeszélt rendszerességgel vállald, hogy jelen vagy (személyesen vagy online). 
A folyamatnak akkor van vége, ha elértük a kívánt célt, állapotot. Természetesen közben is bármikor “kiszállhatsz”, én pedig jelezhetem, hogy szerintem érdemes lenne folytatni, de egy lezáró és összegző alkalomra ekkor is érdemes még visszajönni.

Akkor is szeretettel várlak, ha csak pár alkalommal szeretnél átbeszélni valamit.

Írások

A témában ITT. A kamaszkorról írt szakdolgozatom letölthető innen.

Visszajelzés

Szívesen beszélgetek veled, jó arc vagy. nem az a tipik, tudod… És igazából visszaigazolod azokat a dolgokat, amiket én is kitalálok, csak nem lépem meg. Szóval, biztos nagy segítség vagy az embereknek!

Jaaaj, annyira jó fej vagy, kurva jó volt beszélni. Azóta is visítok a humorodtól. Meg megnyugodtam. Kösziii.

 

Időpontfoglalás:

Vagy kérj időpontot itt:


    0
    KOSÁR / YOUR CART
    • No products in the cart.