fbpx
Segítő beszélgetés férfiaknak

Segítő beszélgetés férfiaknak

“Az egyedülálló férfiak kifejezés olyan ernyőfogalom, amelybe beletartoznak azok is, akik még sosem voltak házasok, azok is, akik különélnek, de nem váltak el, és az özvegy és az elvált férfiak is. Talán meglepő, de a kutatások nagy része azt mutatja, hogy ebben a csoportban magasabb a mentális egészségügyi problémák aránya a házas férfiakhoz és az egyedülálló nőkhöz képest.”

A férfiak kisebb eséllyel tartják fenn a rokoni és baráti kapcsolataikat a házasságuk alatt, és válás után gyakran maradnak egyedül. Ők azok, akik ilyenkor jellemzően elvesztik az otthonukat és a gyermekeikkel is kevesebb időt fognak tölteni. Magánnyal, mentális problémákkal, függőségekkel, sőt, megnövekedett öngyilkossági kockázattal néznek szembe. Sztereotípiák nehezítik az életüket, mint például az, hogy alkalmatlanok a gyermeknevelésre vagy agresszívak, bántalmazók. A szociális támogatás csökkenését tapasztalják, és egyébként is nehezebben fogalmazzák meg az érzéseiket.*

Ez a magány már a házasság alatt elkezdődhet, amikor a házastárssal elidegenednek egymástól. A “férfias” feladatok, azaz a család eltartása vagy az “erős támasz” szerepe ráadásul nagy nyomást helyez a férfiakra, és gyakran még a saját baráti körükben sem beszélik meg mindezt.

Külön bíztatom tehát a férfiakat arra, hogy keressenek fel és beszélgessünk!

A konzultációk menete

Az első három alkalom amolyan próba, amikor megbeszéljük, hogy miben vagy elakadva és közben kiderül, hogy vajon van-e köztünk “kémia”, illetve én meg jelzem, ha a kompetencia-határomon kívül esik a problémád (ez esetben igyekszem megfelelő szakembert ajánlani).
Ez a három alkalom is értékes önmagában, nagyon sokat lehet haladni ezalatt, ha pedig közös célmegfogalmazás után folytatjuk a munkát és további alkalmakra szerződünk, kérlek, hogy hetente vagy a megbeszélt rendszerességgel vállald, hogy jelen vagy (személyesen vagy online). 
A folyamatnak akkor van vége, ha elértük a kívánt célt, állapotot. Természetesen közben is bármikor “kiszállhatsz”, én pedig jelezhetem, hogy szerintem érdemes lenne folytatni, de egy lezáró és összegző alkalomra ekkor is érdemes még visszajönni.

Akkor is szeretettel várlak, ha csak pár alkalommal szeretnél átbeszélni valamit.

Visszajelzés

Tudat alatt talán ráéreztem, hogy maga lehet a kulcs, a megoldás a feleségem felé, aki jobban megérti őt és az egész helyzetet. És így is lett! Köszönet érte. A dolog pikantériája, hogy a beszélgetéseink során nemcsak a feleségemet, hanem magamat is kezdem kiismerni és ez nagyon izgalmas, felszabadító érzés. Kérdésekre kapok választ, amiket soha nem fogalmaztam meg, de a mélyen bennem szunnyadtak.

Csoport férfiaknak

Ha inkább csoportba jönnél, arról itt olvashatsz és jelentkezhetsz.

Időpontfoglalás:

Vagy kérj időpontot itt:


    0
    KOSÁR / YOUR CART
    • No products in the cart.