Egyéni konzultációk

Egyéni konzultációk

Egyéni konzultáció keretében kamaszoknak és felnőtteknek kínálok segítő beszélgetéseket, személyesen vagy online.

Az aktuálisan nehéz élethelyzeten kívül kiemelten foglalkozom kamaszkori, párkapcsolati, illetve függőségekkel kapcsolatos témákkal, a nőket valamint a férfiakat pedig külön is meg szeretném szólítani.

A bal oldali menüsorból navigálva találhatsz bővebb leírást az egyes témákról.

Mikor ajánlom?

Ha nem diagnosztizáltak nálad mentális zavart, megbetegedést, és nem állsz gyógyszeres pszichoterápiás kezelés alatt. Azaz, ha lelkileg egészséges vagy, ám aktuálisan nehéz helyzetbe jutottál, vagy célod az önismereted mélyítése, a személyiségfejlesztés vagy a konfliktuskezelés. Nem foglalkozom pszichoterápiával és gyógyítással, hanem az élethelyzeted és a kapcsolataid javításával.

Mi a segítő beszélgetés?

A mentálhigiéné a lelki egészségvédelem területe, ahol a legfőbb cél a pszichológiai prevenció. Mentálhigiénés szakemberként tehát a lelkileg egészséges, ám aktuálisan nehéz élethelyzetbe jutott embereket segítem.

„A pszichoterapeutának, amint a nevéből is következik, elsődleges feladata a gyógyítás. Ezen a ponton egyszerűen megfogalmazva a pszichoterápia és a mentálhigiéné közti különbséget: a pszichoterápia orvosi értelemben vett betegek gyógyításával foglalkozik, míg a mentálhigiénés segítő a bajbajutott egészséges embereknek segít.”*

*Vikár-Tomcsányi: A mentálhigiénés kapcsolat és a pszichoterápiás kapcsolat. Tanakodó. A mentálhigiénés elmélete, a mentálhigiénés képzés, mentálhigiéné az emberek szolgálatában. Tomcsányi-Grezsa-Jelenits (szerk.) MTE és HÍD Alapítvány, Budapest, 1999. (p. 78.)

A rogersi segítő kapcsolatról bővebben itt olvashatsz.

Árak 

  • 12 000 Ft. / 1 óra.

Bejelentkezés 


    Kérdésed van?